Fa dies que li'n dono voltes. A veure si m'explico: si la llet de les vaques de les granges catalanes és de tant bona qualitat com diuen, com és que tantes superfícies comercials opten per comprar la llet a l'estranger??
És a dir, si la qualitat de la llet catalana és tan bona i és un producte local de proximitat, com és que això no té recompensa? No és un valor comercial? No tenim altres productes locals que estan protegits per Denominacions d'Orígen i coses similars? O sigui, comprar avellana de Reus és ajudar al sector agrícola de Tarragona. I em sembla fantàstic ajudar-los perquè l'avellana catalana és de bona qualitat i, a més, ajudem a la nostra pròpia societat...
El que no entenc és com això no passa amb la llet catalana. Per què els catalans no som capaços de promocionar la nostra llet i els nostres productes làctics. No sé, m'agradaria imaginar que els consumidors optéssim per comprar la nostra llet, la catalana, la de proximitat, la de qualitat...
Si miren únicament el preu més baix ens passa el que ens passa avui dia: comprem llet com el cas del DIA que és llet francesa. A saber d'on ve (quines vaques, quines granges...). A saber quan temps fa que la llet ha estat recollida i ha estat processada. A saber com la van transportar fins aquí... A saber si durant tot aquest temps i procés no han perdut les seves qualitats nutricionals??
Tot això no ens ho preguntaríem si compréssim llet catalana, llet de proximitat...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada